zondag 14 juli 2013

Bonno van der Putten 'Twintig procent omzetgroei voor Primark'

Kledingketen Primark heeft de omzet in het derde kwart van zijn gebroken boekjaar met twintig procent zien toenemen. Daarmee ligt de omzet in de eerste veertig weken 22 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte moederconcern Associated British Foods donderdag bekend.
De groei wordt verklaard door een toename van het winkeloppervlak en een 'goede groei' van de vergelijkbare omzet, meldt het concern. De vergelijkbare omzet ligt het afgelopen kwartaal tussen de twee en drie procent hoger dan vorig jaar, denkt analist Martin Deboo van Investec Securities. "Net als een oude auto had dit kwartaal als verwacht opstartproblemen door de kou", geeft hij aan. Het warme weer in mei en juni heeft Primark echter goed gedaan.
Primark beschikt over 257 winkels met een totale oppervlakte van negen miljoen vierkante meter. Nieuwe winkelopeningen worden in het nieuwe boekjaar verwacht, waaronder de eerste stap van de keten naar Frankrijk. In Nederland beschikt Primark momenteel over vier winkels, terwijl dit jaar de winkels in Zoetermeer en Eindhoven nog open gaan. Tevens staan er vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Heerlen op de planning.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten