woensdag 14 augustus 2013

Bonno van der Putten 'Topshop terug in Nederland '

Topshop komt weer terug naar Nederland. Na een kort avontuur in SPRMRKT in 2011 opent het kledingmerk op 2 september wederom een shop-in-shop. Ditmaal kiest het merk voor De Bijenkorf in Amsterdam, zo schrijft Fashion United.

De eerste shop-in-shop van Topshop, die in juni 2011 in SPRMRKT in Amsterdam werd gevestigd, bestond slechts een half jaar. “Topshop bepaalde de prijzen in euro’s, maar die vielen zeer ongunstig uit. Zo was het voor consumenten goedkoper om de kleding via de webshop van Topshop aan te schaffen, dan bij ons in de winkel”, aldus Gianni Bab van SPRMRKT. Regelmatig kwam het voor dat klanten in de winkel kleding bekeek, om deze vervolgens online te bestellen.

Hoewel eerder werd gespeculeerd over een samenwerking met V&D, lijkt de keuze voor De Bijenkorf logisch. Topshop werkt samen met het Britse warenhuis Selfridges; tevens de eigenaar van De Bijenkorf. De shop-in-shop in Amsterdam zal 150 vierkante meter winkelvloer beslaan. De shop-in-shop van Topman gaat 140 vierkante meter winkelvloer tellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten